پیتزاها از جمله محبوبترین غذاهای دنیا هستند که تقریبا در تمامی کشورها سرو میشوند. پیتزا برای اولین بار در کشور ایتالیا و با مواد سادهای چون نان، سس گوجهفرنگی و پنیر پخته شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. به مرور مواد دیگری نیز به محتویات پیتزا اضافه گردید و شکلها و ترکیبات مختلفی به آن داد. پس از آن مردمان هر کشور بنا بر سلیقه و ذائقه خود تغییراتی را در ترکیب پیتزا به وجود آوردند و حتی دستورالعمل پخت آن را نیز تغییر دادند و پیتزا را به غذای بومی منطقه خود تبدیل کردند.
بسته به شکل ظاهری انواع پیتزا، بهطورکلی دو دسته پیتزا آمریکایی و ایتالیایی وجود دارد. پیتزاهای آمریکایی خمیر ضخیمی دارند و آنهایی که لایه خمیرشان نازک و ورقهای است، در دسته پیتزا ایتالیایی جای میگیرند. در واقع هر دستور پختی یک سبک دارد. برای مثال دستور پخت پیتزای لبنانی میتواند به سبک آمریکایی (یعنی با خمیر پهن) و یا ایتالیایی (با خمیر نازک) باشد! اگر شما نیز از علاقهمندان به پیتزا هستید و دوست دارید اطلاعاتی در مورد این غذای محبوب و پرطرفدار داشته باشید، ادامه مطلب را دنبال کنید.
پیتزا مارگاریتا، ایتالیا
مارگاریتا، یکی از معروفترین پیتزاهای دنیاست که تقریبا در تمامی کشورها سرو میشود. قدمت این دستور پخت به قرن ۱۹ میلادی بازمیگردد. این پیتزا همانگونه که از نامش پیداست، موردعلاقه ملکه مارگاریتا بوده است. پنیر، ریحان و گوجهفرنگی مواد اصلی تشکیلدهنده پیتزا مارگاریتا هستند که بیشباهت و بیارتباط با رنگهای پرچم ایتالیا نیست. شاید پیتزای مارگاریتا با کمی تفاوت در دستور پخت در سرتاسر جهان سرو شود ولی بیشک ورژن ایتالیایی آن، حرفهای بیشتری برای گفتن دارد. اگر تا به حال طعم لذیذ مارگاریتا را نچشیدهاید، توصیه میکنیم این تجربه خوشمزه را در ایتالیا رقم بزنید.
پیتزا ناپل، ایتالیا
طعم دوستداشتنی موتزارلا شکی در خوشمزه بودن پیتزا ناپل باقی نمیگذارد؛ بهخصوص اگر با سیر و ریحان تازه همراه شود. این پیتزا که برای اولین بار در شهر هم نامش، یعنی ناپل تهیه و سرو شده است با خمیر نسبتاً ضخیم به مدت ۲۰ الی ۶۰ ثانیه روی اجاق سنگی و آتش بلوط طبخ میشود. همه ما تصور خمیری نازک و لطیف برای پیتزاهای ایتالیایی داریم؛ اما ناپل تصورمان به هم میزند. البته که به تصور بسنده نکنید و خودتان را به یک تجربهی جدید از پیتزا ایتالیایی در این کشور زیبا مهمان کنید.
برای آشنایی با علت محبوبیت پیتزاهای ایتالیا کلیک کنید.
پیتزا پیسالادیر (pissaladiere pizza)، فرانسه
پیسالادیر یک پیتزای دریایی است که با استفاده از نوعی ماهی تهیه میشود. نان این پیتزا کمی ضخیمتر از سایر پیتزاها میباشد. برای تهیه پیسالادیر تکههای کوچک ماهی را بر روی خمیر قرار داده و روی آن را با پیاز و زیتون سیاه میپوشانند. پیسالادیر یکی از معروفترین پیتزاهای فرانسوی است که اولین بار در جنوب این کشور پخته شد. این پیتزا در بین علاقهمندان به غذاهای دریایی بسیار محبوب بوده و نام آن در منوی اغلب رستورانهای فرانسوی دیده میشود.
پیتزا کوکا دی ریکاپته (Coca De Recapte pizza)، اسپانیا
کوکا دی ریکاپته یک غذای سادهی اسپانیایی است که شباهت زیادی به پیتزا دارد، اما در آن هیچ نوع پنیری دیده نمیشود. بنابراین، اگر از مخالفان پنیر پیتزا هستید، پیتزای اسپانیایی بهترین پیتزای جهان برای شماست. اسپانیاییها اغلب از سبزیجات برای این غذا استفاده میکنند و موادی با طعم شور را بر روی خمیر قرار میدهند. به همین دلیل کوکا دی ریکاپته ترکیبی از شیرینی و شوری را در کنار هم دارد و بسیار لذتبخش است.
برای آشنایی با نکات جالب پیتزا کلیک کنید.
پیتزا دیترویت (Detroit pizza)، آمریکا
پیتزا دیترویت یکی از محبوبترین پیتزاهای آمریکاست که به نام یکی از شهرهای ایالت میشیگان این کشور میباشد. این پیتزا شکلی مستطیلی دارد و بخش زیرین نان آن کمی برشته است. بر روی خمیر نیز ترکیبی از پپرونی، قارچ و پنیر پیتزا دیده میشود.
پیتزا مایو جاگا (Mayo jaga pizza)، ژاپن
مایو جاگا پیتزای بومی کشور ژاپن است که از ترکیبی موادی چون گوشت، سیبزمینی آبپز، ذرت، پیاز و جعفری خردشده به همراه سس گوجهفرنگی، سس مایونز و پاپریکا تهیه میشود. نام این پیتزا از دو بخش مایو و جاگا تشکیل شده است که به ترکیبات آن اشاره میکند. مایو از سس مایونز گرفته شده و جاگا نیز به معنای سیبزمینی است.
برای سفارش انواع کاغذ سینگل بهداشتی کلیک کنید.
پیتزا هاگیز، اسکاتلند
این پیتزا متعلق به کشور اسکاتلند است و قلب، جگر گوسفند و دانههای معطر در طبخ آن استفاده میشود. شاید ذهنیت جذابی از ترکیب پنیر و جگر گوسفند وجود نداشته باشد؛ اما توصیه میکنیم به سلیقه سرآشپزهای اسکاتلندی اعتماد کنید.
پیتزا بول گوگی (bulgogi pizza)، کره
بول گوگی یکی از متفاوتترین پیتزاهای دنیاست که بومی کشور کره میباشد. این پیزا ترکیبی از دو طعم شیرینی و شوری را باهم دارد و از مواد مختلفی در آن استفاده میشود. ماده اصلی تشکیل دهنده این پیتزا گوشت گوساله است که در کنار مواد دیگری چون فلفل دلمهای، قارچ توفین، کیمچی و سس گوجهفرنگی به خمیر و پنیر پیتزا اضافه میشود. اگر از مخالفان سوسیس و کالباس هستید، پیتزای کره را حتما امتحان کنید. بول گوگی بهترین پیتزای جهان برای شماست.
مسخن (Mussakhan)، فلسطین
پیتزای بدون پنیر دیگری که در این بخش معرفی میکنیم، پیتزای مسخن است. مسخن به دلیل شکل ظاهریاش در لیست انواع پیتزاها قرار دارد و به عنوان بهترین پیتزای جهان شناخته میشود. برای درست کردن مسخن از نوعی نان سنتی با نام تابون استفاده میکنند. بر روی نان نیز تکههای بزرگی از مرغ همراه با استخوان و پیاز را قرار میدهند و در انتها سماق و دانههای کاج را بر روی آن میپاشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد کاغذ سینگل صفحه ای کلیک کنید.
پیتزای ایرانی
پیتزای ایرانی انواع مختلفی دارد، اما نقطه مشترک همه آنها، دایرهای شکل بودن آن است. سس گوجهفرنگی، گوشت چرخکرده، کالباس، سوسیس، قارچ، فلفل دلمهای، زیتون حلقه شده و انواع سبزیجات، از جمله موادی هستند که در پیتزای ایرانی دیده میشوند. در واقع پیتزا در ایران نیز مانند دیگر کشورهای دنیا بومی شده و مطابق با سلیقه و ذائقه ایرانیان عزیز تهیه میشود.
چرا پیتزای هر کشور نام متفاوتی دارد؟
با توجه به نوع سرو، عادات غذایی و سبک طبخ رایج در بعضی از کشورها که باعث شده نام و دستور خاصی برای پیتزای آن منطقه وجود نداشته باشند و فقط به نام آن منطقه مصطلح شده است؛ مانند نام کلی و آشنای پیتزای ایتالیایی، ایرانی و آمریکایی. برای مثال پیتزای هندی که غالباً با ترشی زنجبیل سرو میشود و از ذائقهی تند هندی تأثیر گرفته است. نمونه دیگر این اتفاق پیتزای فرانسوی است. علاقه فرانسویها به میل تخممرغ نیمرو در وعده صبحانه، روی سرو پیتزای فرانسوی تأثیر گذاشته است؛ بطوریکه یک تخممرغ نیمرو شده وسط پیتزا میبینید. حتی پیتزای نیویورکی هم همان پیتزای عادی است؛ با این تفاوت که روی سنگ طبخ میشود و خمیری نازکتر از پیتزا دیترویت یا پیتزاهایی با همین شیوه سرو در شیکاگو دارد. با این اوصاف شاید میزان بیشتر پنیر و سس گوجهفرنگی در طبخ پیتزا شیکاگو بهمراتب تمایز بهتر و برجستهتری برای تفاوت این نامگذاریها باشد.
نکات مهم سرو پیتزا چیست؟
نکته اول: انتخاب دماي مناسب سرو
براي بسياري از افراد دماي مناسب سرو يک پيتزا، دماي بين 70 تا 85 درجه مي باشد. حفظ اين دما در شرايط رستوراني کار سختي نيست ولي براي اين که بتوانيم پيتزا را خيلي زود، با دمايي در همين حد و اندازه به دست مشتري برسانيم، توجه به همه شرايط دليوري بسيار مهم است. به همین خاطر کیفیت جعبه پیتزا بسیار پر اهمیت است.
برای آشنایی با نکات مهم سرو پیتزا کلیک کنید.
نکته دوم: انتخاب ظرف مناسب سرو
در شرايط بيرونبر، توجه به اين نکته، حساستر هم خواهد شد، زيرا اگر جنس جعبه انتخابي از مقواي مناسب نباشد و يا ضخامت مقوا کم باشد، احتمال اين که در جريان حمل و نقل، به شکل و حالت پيتزا آسيب برسد، بسيار زياد است. علاوه بر اين انتخاب جعبه با کيفيت که از شرايط تهويه مناسب هم برخوردار باشد و بتواند دما را به خوبي حفظ کند، کمک مي کند تا پيتزا در دماي مناسب مورد نظر شما تحويل مشتري گردد.
برای ثبت سفارش انواع کاغذ سینگل کلیک کنید.
نکته سوم: انتخاب کاغذ زير پيتزا
انتخاب کاغذ سينگل يا همان کاغذ زير پيتزا، يکي از سخت ترين و مهم ترين نکات مراحل سرو پيتزاست. زيرا با وجود آن که شرکت هاي فراواني در ايران به توليد اين محصول مي پردازند ولي پيدا کردن يک کاغذ سينگل فست فود با کيفيت که نه تنها سلامت پيتزاي شما را حفظ کند؛ بلکه از ضخامت لازم هم برخوردار باشد، اصلا کار آساني نيست. قرار دادن پيتزاي داغ بر روي کاغذ سينگل، به عنوان يک نکته مهم، بسيار حساس و ظريف مي باشد.
شرکت بایدا تولید کننده انواع کاغذ سینگل بهداشتی و جعبه پیتزا، مفتخر است با تامین کاغذ سینگل مورد نیاز زیر پیتزای شما، با بهترین کیفیت و کمترین قیمت، علاوه بر محافظت از طبیعت، سرو پیتزایی خوشمزه را برای شما به ارمغان بیاورد.
با توجه به مقاله امروز، شما پیتزای چه کشوری را پیشنهاد میدهید؟ با ما در میان بگذارید.