به طور کلی غذاها و آداب غذا خوردن یکی از عناصر مهم فرهنگی محسوب میشوند. کباب یکی از محبوبترین غذاهای ایران است که در هر منطقهای از ایران که دنبالش بگردید، ردپایی از این غذای لذیذ را خواهید یافت. اما امروز قرار است سراغ یکی از بهترین کبابهای ایران یعنی کباب اذربایجان برویم. حتما تا حالا نام کباب ترکی، بناب و … به گوشتان خورده؛ اگر شما هم مشتاق به ادامه این مقاله خوشمزه هستید با ما همراه باشید.
کباب چیست؟
کباب یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، بهخصوص ایران و ترکیه است. در تهیه و پخت بیشتر کبابها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده میشود. همچنین در مراحل تهیه اکثر کبابها از پیاز و ادویهجات استفاده زیادی میشود. این غذای خوشمزه و بر روی سیخ بسیار محبوب و پرطرفدار است به طوری که برای آن روز جهانی در نظر گرفتهاند. دومین جمعه ماه جولای روز جهانی کباب است .
بهترین غذاهای اذربایجان
جمهوری آذربایجان یکی از کشورهایی است که شکموها دوست دارند حتی برای یک بار هم که شده، به آن سفر کنند و طعم ناب غذاهای محلی آن را بچشند. غذا در آذربایجان، ترکیبی از تاثیر منطقهای از ایران، ترکیه و سواحل مدیترانه است. غذاها اغلب با گوشت طبخ میشوند، بهخصوص با گوشت گوسفند؛ با دستورالعملها یا رسپیهایی که از نسلهای قبل به آذربایجان امروزی به ارث رسیده و طعم متمایزی به این غذاها داده است. از جمله غذاهای خوشمزه اذری عبارتاند از:
- پلو
- کباب و شیشلیک
- کوفته بز باش
- لاوانگی
- باقلوا و …
این غذاهای خوشمزه هرکدام طرفدارهای بسیاری دارند و سالانه عده زیادی از مردم برای چشیدن طعم لذیذ آنها به اذربایجان سفر میکنند.
خوشمزه ترین کباب های اذربایجان کدامند؟
همانطور که قبلا گفتیم غذاهای اذربایجان اغلب با گوشت طبخ میشوند و از این رو کبابهای بسیار لذیذ و پرطرفداری دارند. به همین دلیل افرادی که صاحب کبابی و رستوران هستند میتوانند با اضافه کردن این غذا به منوی خود درامد چشمگیری کسب کنند.
لولهَ کباب
لولهَ کباب تجربهای بینظیر برای عاشقان کباب است که به همراه نان فطیر نازکی سرو میشود که خوشمزگی آن را دوچندان میکند. کباب لولهای ترکیه یا لوله کباب یا کباب لولی راحتترین و خوشمزهترین کبابی است که بدون سیخ طبخ میشود.
برای ثبت سفارش ظرف یکبار مصرف کلیک کنید.
کباب تابه ای
کباب تابهای یکی از انواع کبابهای کوبیده و پرطرفدار اذربایجان است که در تابه سرخ و پخته میشود. به دلیل راحتی تهیه آن، این غذا طرفداران زیادی دارد. همچنین کباب تابهای در کنار سس پخته میشود که نسبت به کباب کوبیده آبدارتر است و برای روی برنج در مهمانیها گزینه مناسبی به حساب میآید. این کباب را معمولا در کبابیها با نان لواش و ترشی و دوغ محلی به صورت بیرونبر در ظروف یکبار مصرف سرو میشوند.
کباب برگ
کباب برگ یکی از انواع کبابهای قدیمی و سنتی ایران است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است. این کباب به دلیل اینکه از گوشت لخم و یکدست تهیه میشود به عنوان یکی از مجلسیترین کبابها شناخته میشود.
برای خرید ظرف دوخانه کبابی کلیک کنید
کباب بناب
کباب بناب که حتما حتی اگر امتحانش نکرده باشید، نامش را شنیدهاید، نوعی از کباب کوبیده است که شیوه طبخ کمی متفاوتی نسبت با کباب کوبیده دارد. اگرچه امروز در تمام شهرهای ایران میتوانید تابلوهای کباب ناب بناب را ببینید، اما کباب ناب واقعی بناب را باید حتما در همان شهر بناب نوش جان کنید.
نکته دیگر درباره کباب بناب این است که این نوع کباب روی سیخهای پهنتری نسبت به کبابهای کوبیده معمولی طبخ میشود. پس اگر گذرتان به شهر بناب افتاد، حتما اولین کاری که میکنید این باشد که کباب بناب بخورید. نکته جالب در این شهر این است که کبابیها و قصابیها به موازات یکدیگر در شهر ردیف شدهاند و در این شهر بیش از ۱۰۱ کبابی وجود دارد.
کباب تبریزی
یکی از کبابها که در تبریز وجود دارد کباب تبریزی یا قاجاری است که به صورت ایستاده و با استفاده از ظروف یکبارمصرف گیاهی برایتان سرو میشود. نوع دیگری از کباب که بیشتر در این شهر دیده میشود، کباب متری است که در تبریز به اوزون کباب معروف است. اوزون کباب، کبابهای کوبیدهای در اندازههای یک و نیم متری هستند.
هونکار بیندی
یکی از غذاهای ترکی فوق العاده خوشمزه و ساده است و به غذای شاه پسند یا شاه پسندید نیز معروف است که از ترکیب گوشت چرخ کرده و بادمجان تهیه میشود.
اسلیم کباب ترکی
کبابهای ترکی بسیار محبوب و خوشمزه هستند و با ذائقه ما ایرانی ها بسیار جور است و شما میتوانید این بار اسلیم کباب که ترکیب بادمجان سرخ شده و گوشت قلقلی است تهیه و در کنار یک پلوی خوشمزه سرو کنید. ترکیب گوشت و بادمجان همیشه خوشمزه و راحت است و اگر دوست دارید یک غذای مجلسی و شیک برای مهمانیها تهیه کنید بهتر است اسلیم کباب را در نظر داشته باشید و در کنار دیگر غذاهای خود سرو کنید.
شامی کباب تبریزی
شامی کبابها یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین دستههای آشپزی هستند که خیلی ساده و سریع تهیه میشوند و اغلب از گوشت قرمز چرخ شده یا مرغ برای تهیه آن استفاده میشود.
کباب آذربایجان را چگونه سرو کنیم؟
یکی از نکات مهم پس از انتخاب کباب مورد علاقهتان سرو آن است که از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه اکثر رستورانها و کبابیها برای سرو و یا حتی سفارشات بیرونبر خود از ظروف و لیوان یکبار مصرف گیاهی استفاده میکنند تا علاوه بر رعایت بهداشت و سهولت استفاده از آن، در حفظ محیط زیست نیز کوشا باشند.
ظروف یکبار مصرف گیاهی در ابعاد مختلفی وجود دارد و استفاده از آن رضایت بیشتر مشتری را به همراه دارد. یکی از این ظروف ظرف دو خانه کبابی و ظرف سه خانه است که افراد میتوانند کباب خود را همراه با دورچینهای مورد علاقهشان سرو کنند. این ظرف دقیقاً بر اساس نیاز مشتریان که تمایل به غذاهای خاص، مانند: جوجه کباب، کوبیده چنجه، برگ و… دارند، طراحی و تولید شده است.
دو خانه کبابی مناسب چه افراد و مراسمی است؟
تقریباً ۹۰% موارد استفاده ظروف دو خانه کبابی در رستورانها، کترینگها، بعضی کافی شاپهای سنتی، قهوهخانهها، مجالس مذهبی و خصوصی و مراسم شادی و عروسی است، زیرا نه تنها در نهایت زیبایی تولید شده، بلکه ظرفی کاملاً تجزیهپذیر است که برای اطمینان از طبیعی بودن آن، میتوان پس از استفاده، از آن به عنوان کودهای مغذی برای خاک استفاده نمود.
همچنین قیمت مناسب این ظرف با توجه به کارایی بسیار بالای آن نسبت به انواع مشابه، آن را به گل سرسبد ظروف یکبار مصرف بازار تبدیل نموده است.
برای سفارش ظرف دو خانه کبابی کلیک کنید.