فرهنگ ما ایرانیها برای مهمان، توجه و ارزش ویژهای قائل است به گونهای که از گذشته ایرانیان به ملتی مهماننواز شناخته میشدند و هر آنچه از امکانات در توان داشتند برای میهمان تهیه میکردند. در این میان ایرانیان نسبت به غذایی که برای مجالس تهیه میشود نیز حساس هستند تا علاوه بر سلامت غذایی، مورد پسند و خوشمزه نیز باشد. کشورمان ایران همچون سفریای است رنگین؛ که با انواع و اقسام خوراکیهای خوشمزه آراسته شده است. هر گوشه از این خاک، آداب و رسوم گوناگون، آب و هوا و محصولات متنوع و شیوه زندگی منحصربه فرد خود را دارد. بنابراین اهمیت مهمان از یک سو و تنوع غذا، از سوی دیگر، باعث شده است که انتخاب غذا، یک چالش مهم برای برگزاری مجالس رسمی و یا میهمانی به شمار آید.
در این مقاله میخواهیم با پرطرفدارترین و بهترین غذاهایی که در مهمانی سرو میشوند آشنا شویم. با ما در ادامه همراه باشید.
پیش غذا
یکی از اصول سرو این است که غذا به صورت چند مرحله بر سر میز آورده شود. یکی از مراحلی که ما ایرانیها نیز تنوع زیادی در آن داریم، پیش غذا است. در واقع پیش غذا یک غذای ساده و خوشمزه است که میتواند به صورت سرد مانند انواع فینگرفود سرو شود و یا گرم مانند انواع سوپ و آش. شما میتوانید از هر ماده اولیهای با توجه به ذائقهها مهمانانتان یک پیش غذای سریع درست کنید.
سوپ
یکی از معروفترین پیشغذاهای بینالمللی است که با ترکیبات متنوعی طبخ میشود. سوپ همیشه میتواند به عنوان یک استارتر خوب و مجلسی عمل کند.
برای خرید ظرف سوپ خوری کلیک کنید.
فینگرفود
فینگرفود به عنوان پیش غذا یا حتی غذای اصلی میتواند سرو شود. خوبی فینگر فود این است که میتوان چندین نمونه از آن را تهیه کرد و به عنوان میزبان همه ذائقهها را راضی نگه داشت. طرز تهیه فینگر فودها پیچیدگی خاصی ندارد و هر سطحی از مهارت که داشته باشید نهایتاً یک غذای خوشمزه خواهید داشت.
غذا
غذاهای ایرانی، غذاهایی لذیذ و خوشمزه هستند که هرکدام طعم بینظیری دارند و مورد علاقهی همه ذائقهها است.
کباب
اغراق نیست اگر بگوییم کباب در میان محبوبترین و شناخته شدهترین غذاهای ایرانی رتبه اول را دارد. برای ما ایرانیها هیچ چیزی جای چلو کباب را نمیگیرد. درست است که چلوکباب در همه رستورانها پیدا میشود، ولی بعضی وقتها دوست داریم خودمان در منزل این غذای محبوب را تهیه کنیم.
برای خرید ظرف دوخانه کبابی کلیک کنید.
زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو همیشه جز غذاهایی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای ایرانی با برنج و زرشک و انواع خلالها تهیه میشود. زمان پخت زرشک پلو زیاد نیست و دستور تهیه آسانی دارد اما با شیوه طبخی خاص، میتوانید طعم و مزه متفاوتی را برای مهمانهای عزیزتان تدارک ببینید.
باقالی پلو با گوشت
غذای بعدی از لیست غذاهای مجلسی ایرانی، باقالی پلو با گوشت است که پایه ثابت شام خوشمزه عروسی و مهمانیهای خانوادگی ایرانیهاست. باقالی پلو از مخلوط باقالی و شوید با برنج تهیه میشود که در کنار گوشت گوسفند یا گوساله سرو میشود. استفاده از ادویههایی مانند دارچین باعث طعم خاطرهانگیز این غذای خوشمزه میشود.
فسنجون
یکی از خورشتهای اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود. در خورشت فسنجان، مرغ (یا اردک و گاهی گوشت قلقلی) با گردو و رب انار پخته میشود و طعمی عالی پیدا میکند. شما میتوانید با انتخاب مقدار شکر به دلخواه طعم این خورشت خوشمزه را با ذائقه خود تغییر دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ظرف یکبارمصرف مجلسی کلیک کنید.
قرمه سبزی
خورشت قرمه سبزی از محبوبترین و اصیلترین خورشتهای ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق آن نباشد. البته در برخی شهرها این خورشت با مواد دیگری طبخ میشود که خیلی متفاوت نیستند مثلاً به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده میشود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزیهای معطر کوهی و محلی استفاده میشود. قرمه سبزی را میتوان هم با مرغ و هم با گوشت تکهای تهیه کرد.
ماهی شکم پر
این غذا که اصالت جنوبی دارد یک گزینه مناسب برای مهمانیهای خانوادگی است. دستور پخت ویژه آن سبب طعم عالی میشود چرا که از انواع سبزیهای معطر مانند شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن آن استفاده میشود. این غذا به قدری عطر خوبی دارد که حتی افراد فراری از بوی ماهی هم با امتحان آن نظرشان را تغییر میدهند.
مرغ شکم پر
از جنوب کشور به سمت شمال حرکت میکنیم جایی که اصالت مرغ شکم پر به آن آب و خاک بر میگردد. البته امروزه مرغ شکم پر در نقاط مختلف به عنوان یک غذای مناسب برای انواع مهمانیها شناخته میشود. این غذا از یک مرغ درسته به همراه انواع سبزیجات مختلف در درون شکم مرغ پر میشوند، تهیه میشود. و واقعا طعمی عالی دارد.
برای خرید ظرف یکبارمصرف چندخانه کلیک کنید.
دسر
دسرها انواع مختلفی دارند که شما میتوانید برای انواع مهمانیهای خود مثل سالگرد ازدواج و تولد و در مهمانیهای دورهمی استفاده کنید. دسرها رنگ و شکل تازهای به میز غذای شما میدهند و معمولاً شامل انواع مدل کیک ها، ژله ها و دونات ها و غیره میشوند. بیشترین تنوع دسر مربوط به کشور فرانسه است. دسرها معمولا بدون فر تهیه میشوند و بسیار رنگارنگ و خوشمزه هستند. انواع مختلف دسرها مثل چیزکیک، کلافوتی، کرم کارامل و تارت لیمو جزو انواع دسرهای مجلسی بسیار پرطرفدار هستند که انتخاب ظروف یکبارمصرف گیاهی برای سرو آنها انتخابی عالی است.
ژله
یکی از انواع ساده و بسیار خوشمزه دسر که معمولا همه ما عاشقش هستیم، ژله است. که برای مهمانیها و جشنهای تولد گزینه بسیار خوبی است. تهیه ژله خیلی راحت است و تنوع مدل زیادی دارد.
بستنی
بستنی یک گزینه بسیار دلچسب در فصل گرما است. بستنی یک دسر نشاطآور و بسیار محبوب است که خوردن آن برای اوقات بیحوصولگی مثل یک معجون انرژیزا عمل میکند. وقتی احساس گرما میکنید، خوردن بستنی به کاهش دمای بدن یا اصطلاحا خنکی آن کمک میکند.
برای خرید لیوان یکبار مصرف گیاهی کلیک کنید.
غذای مهمان ها را چطور سرو کنیم؟
یکی از نکات مهم برای برگذاری مهمانی، توجه به تم و ظروفی که در سرو غذا استفاده میشوند هست که لذت غذاهایتان را برای مهمانان چند برابر میکند. امروزه در اکثر مهمانیها افراد از ظروف یکبارمصرف پذیرایی استفاده میکنند و از آنجا که مقاله امروز نیز پرطرفدارترین غذاهای مهمانی را معرفی میکند ما نیز ظروف یکبار مصرف گیاهی را که بسیار پرطرفدار است به شما پیشنهاد میدهیم.
لیوان یکبار مصرف گیاهی و ظروف گیاهی در ابعاد و سایزهای مختلف، انتخابی بسیار شیک و مناسب برای مهمانیهای شما هستند. شما میتوانید برای پیش غذا، غذا، دسر و حتی نوشیدنیهای مهمانیتان از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنید زیرا به علت طراحی منحصر به فرد و زیبای این ظروف و سهولت استفاده از آن و تنوع مختلف محصولاتش انتخابی مناسب داشته باشید.
از سویی دیگر با استفاده از محصولات گیاهی میتوانید در حفظ طبیعت نیز سهیم باشید. شما میتوانید شرکت بایدا را با استفاده از لیوان و ظروف یکبار مصرف گیاهی در شادیهای خود سهیم کنید.