پختن غذاهای نذری در ماه محرم طبق رسم و رسومات، از گذشته تا به حال یکی از اعمال متبرک در بین ایرانیان شناخته شده است. غذاهای محرم از نذریهایی محسوب میشوند که از گذشته تا امروز تکایا، مساجد و مردم عزادار با توجه به شرایط مالی خود در این ایام از سوگواران حسینی پذیرایی میکنند. در این مقاله میخواهیم با بهترین غذاهایی که در ایام محرم میتوان به عنوان نذری پخش شوند آشنا شویم. با ما در ادامه همراه باشید.
قرمه سبزی
قرمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در تمامی شهرهای ایران به عنوان غذای نذری در ماه محرم استفاده میشود. البته انتخاب قرمه سبزی با توجه به مواد اولیه و روش پخت به نسبت سخت آن، کمتر اتفاق میافتد؛ اما در بسیاری مساجد این غذا را بعد از اجرای برنامههای خاص پخش میکنند. قرمه سبزی غذای اصیلی است و معمولا همه آن را دوست دارند. به همین خاطر هم است که این غذا در ماه محرم و به عنوان یک غذای نذری، طرفداران زیادی دارد.
برای آشنایی بیشتر با ظرف سه خانه کلیک کنید.
قیمه
خورشت قیمه شاید نامآشنا ترین غذای نذری باشد. هر ساله در ماه محرم و خصوصا در روزهای تاسوعا و عاشورا، در بسیاری نقاط این غذا به عنوان نذری پخش میشود. خیلی افراد معتقد هستند این غذا طعمی متفاوت با باقی خورشتهای قیمه دارد و مزه آن بهتر است.
برای سفارش ظرف دو خانه خورشتی کلیک کنید.
عدس پلو
عدسپلو شاید یکی از قدیمیترین انواع نذری باشد. این غذا که با ترکیبی از برنج، عدس، پیاز داغ، گوشت چرخ کرده و کشمش پلویی درست میشود، علاوه بر این که طعم بینظیری دارد، روش پخت آسانی هم دارد. افرادی که قصد دارند یک وعده غذای نذری با هزینه مناسب و به روش آسان درست کنند، میتوانند عدس پلو را انتخاب کنند.
برای آشنایی بیشتر با انواع ظرف یکبار مصرف کلیک کنید.
آش رشته
آش رشته هم جزو غذاهایی است که به عنوان نذری طرفداران زیادی دارد. این غذا معمولا به عنوان ناهار در مساجد و تکیهها به عنوان نذری پخش میشود. یا این که در مواقعی، در عصر یک روز تعطیل این غذا را در محله و به درب منازل برده و به عنوان نذری پخش میکنند. آش رشته دارای مواد زیادی است و به همین دلیل یک وعده غذای پرانرژی و کامل محسوب میشود.
حلیم
حلیم یکی از پرطرفدارترین و مقویترین غذاهای ایرانی و جزو غذاهای زمستانی با طبع گرم است. علاوه بر این حلیم یک غذای محبوب ماه رمضانی برای برنامه غذایی یک ماهه رمضان و جزو غذاهای نذری محرم در شهرهای مختلف ایران است. دستور پخت حلیم گندم نذری با گوشت گوسفندی، مرغ و بوقلمون هم بیش از بقیه مرسوم هستند.
برای آشنایی بیشتر با ظرف یکبارمصرف پذیرایی کلیک کنید.
شله زرد
شله زرد هم در وعدههای غذایی مناسب برای نذری جایگاه خوبی دارد. این غذا که در ماه محرم، ماه رمضان و باقی ماههای سال پخته میشود، با ترکیبی از برنج، شکر و زعفران آماده میشود و بسیار خوشمزه است. این غذا را میتوان به عنوان یک وعده نذری در میانه روز آماده کرد و در بین همسایگان یا افراد محله پخش کرد. همچنین بسیاری افراد شله زرد را آماده کرده و به مسجد محله میبرند و در بین افرادی که در مسجد برای مراسم حاضر هستند پخش میکنند.
برای آشنایی بیشتر با کاسه سوپ خوری کلیک کنید.
کباب کوبیده
در میان انواع غذا با گوشت چرخ کرده، کوبیده یکی از محبوب ترین نذریهایی است که در ماه محرم توزیع میشود.
برای سفارش ظرف دو خانه کبابی کلیک کنید.
ساندویچ
در لیست غذاهای نذری انواع ساندویچ نیز وجود دارد. ساندویچ سرد که به عنوان یک ناهار نونی کامل میتواند آماده شود، یکی از سادهترین و در عین حال کم هزینهترین غذاهایی است که برای نذری قابل تهیه میباشد.
شما میتوانید با استفاده از ظرف ساندیچ خوری گیاهی، ساندویچی خوشمزه و سالم برای نذری خود انتخاب کنید.
فست فود
یکی از نذریهای ترند شده، انواع فست فود از جمله پیتزا میباشد. این نذری با وجود طرفدارهای بسیار، خود یکی از محبوبترین نذریهای ایام محرم به شمار میرود. اما یکی از مشکلات پیتزا، چسبیدن آن به جعبه پیتزا میباشد که در اثر گرما اتفاق میافتد. شما میتواند با سفارش کاغذ سینگل که در زیر پیتزا قرار میگیرد مشکلتان را حل کنید.
برای سفارش و آشنایی بیشتر با کاغذ سینگل پیتزا کلیک کنید.
چگونه غذاهای نذری را سرو کنیم؟
برای نذورات خود تا حدالمقدور از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نکنید؛ زیرا این ظروف در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای ۴۰ درجه، از خود مادهای شیمیایی به نام استایرن ترشح میکنند که برای سلامتی مضر است و موجب تلخی غذا و بروز بیماری سرطان میشود. همچنین این ظروف باعث آلودگی محیطزیست نیز میشوند. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف گیاهی و لیوان های یکبارمصرف گیاهی استفاده کنید.
شما میتوانید با خرید انواع ظروف و لیوان یکبار مصرف گیاهی مورد نیاز خود از شرکت بایدا، محصولات مدنظر خود را با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید. طراحیهای زیبای ظروف گیاهی نیز یکی دیگر مزیتهای اسفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی است که شما میتوانید با آنها غذاهای نذری خود را بسیار شکیلتر برای عزاداران سرو کنید.